De best mogelijke positie

Fietsen, racen en koersen hebben één ding gemeen: de fiets. Vroeger was het normaal dat een renner afzag, zoals het een echte flandrien betaamt (u weet wel: no pain = no gain).  Bijgevolg was een pijnlijk zitvlak, slapende handen, een pijnlijke rug, kniepijn en nekpijn normaal en behoorde het tot de stiel.

Maar niets is minder waar.  Toegegeven, afzien in de koers mag, psychisch (in’t kopke) en fysisch (pijnlijke en verzuurde spieren), maar dat mag niet tot ongemakken leiden die na het fietsen nog voelbaar zijn door een verkeerde fietspositie.

Image

Wij proberen dit te vermijden door een statische opmeting (de spreekwoordelijke stok tussen de benen en uitrekenen welke maat erbij hoort) en ook een dynamische opmeting op uw eigen fiets of een pasfiets om zo een ideale fietspositie te zoeken waarbij rekening gehouden wordt met uw lichaam, klachten, kwetsuren en gebreken.  Op die manier kunnen wij dan uiteidelijk uw fiets aanpassen aan uw noden en niet andersom.

Wij gaan aan de hand van vragen (gestelde doelen, problemen, enz.. ) en een reeks kleine oefeningen (rugkromming, voetenstand, bekkenstand, souplesse, enz…) uw meest comfortabele positie bepalen op uw fiets door kleine wijzigingen aan te brengen.

Fietsen is een zachte sport voor de spieren (weinig schokken, een gesloten circuit in de beweging) en is daarom een van de sporten die in revalidatie veel gebruikt wordt.  Wij proberen dan ook iedereen pijnvrij op de fiets te krijgen om daarbij zoveel mogelijk plezier te beleven aan uw hobby .

Fietspositionering is geen exacte wetenschap, er zullen altijd compromissen zijn. Deze zijn afhankelijk van rijder tot rijder, die elke zijn of haar prioriteiten heeft: comfort, snelheid, aerodynamiek, souplesse, enz… Wij zullen proberen tot de beste positionering te komen in samenspraak met de klant.

Vragen over onze diensten?

U kan bij ons ook terecht voor...

VERKOOP VAN FIETSEN

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets, vindt u uw gading tussen onze tweedekans fietsen of wenst u iets exclusievers en zou u graag een fiets op maat laten maken?  Wij zijn er voor u...

BIKEFITTING

Hebt u ook last van uw rug of gewrichten na een lange(re) rit?  Dit zou best te wijten kunnen zijn aan uw positie op de fiets en het aanpassen van uw rijhouding is dan wellicht aangewezen...

CUSTOM MADE WIELEN

Wist u dat wij daar waar nodig custom wielen maken en dat dit één van onze specialiteiten betreft?  Staal, carbon of aluminium als basis voor uw custom wielen nodig?  Wij helpen u verder...